25.8.2017

Kuolinpesä: 22. aamu

Kolme elämäni aktiivisinta viikkoa takana, lihakset kipeinä ja homma on vielä aivan vaiheessa.

Talolla keskiviikko meni polttaessa paperia. Opittu: pienessä ämpärissä hommaan menee kauan aikaa.

Torstai aamupäivällä pakkasin Helsinkiin Autolla vietävät tavarat ja toivoin, että Auto olisi korjaamolta saatavilla "puoliltapäivin". Olihan se, ja lasku oli murto-osa siitä mitä pelkäsin. Jännästi kustannukset laskivat, kun ilmoitin, että maksan itse, eikä mene vakuutukseen.

Valmiiksi pakatut kassit sain vauhdikkaasti autoon ja ehdin Helsinkiin hyvissä ajoin rentoutumaan Taiteiden yöhön. Sekä Asunnolla että omassa kodissani odotti tukku kirjekuoria, mutta ei alkuunkaan tarpeeksi paksut sellaiset. Edelleen puuttuu yksi 10. päivä seurakunnalta tilattu sukuselvitys ja viimeinen pätkä väestörekisteristä, jonka tilasin vasta torstaiaamuna.

Miksi vasta torstaiaamuna? Siksi, että a) vuodelta 2013 oli kokemusta siitä, että selvitystä ei voitu antaa, ennen kuin systeemissä oli tieto kuolemasta ja b) sairaalasta saamani tiedon mukaan tiedon vienti kestää 2-3 viikkoa. Hermoja säästääkseni odotin siis 3 viikkoa, mutta olisi kyllä pitänyt testata aiemmin, sillä sukuselvityksen saaminen TÄYSIN TIETOKONEPOHJAISESTA SYSTEEMISTÄ kestää 3 viikkoa!

Jos siis kuolinpesälle tulisi laskuja, joita en pystyisi omista rahoistani maksamaan, olisin aivan liemessä. Kuten monet kuolinpesät varmaan ovat. Mitään ei saa (ymmärrettävästi) hoidettua, ennen kuin kuolinpesän jäsenet on selvitetty virkatodistusketjulla, mutta sen hankkimiseen menee vähintään kuukausi. (Sympatiani sukututkijoille, jotka itkevät omien pyyntöjensä toimitusaikoja ovat nyt olemattomia.)

Virkatodistusten lisäksi puuttu saldotodistukset. Edes pankista, jossa kävin paikan päällä kuun alussa, niitä ei ole tullut. Virkailija siellä selitti, että "kaikki" laitokset lähettävät vastaavat paperit saatuaan väestörekisteristä tiedon kuolemasta. Tuudittauduin tähän ja vasta tänä aamuna huomasin S-pankin sivuilta, että heille pitää erikseen soittaa. Argh.

Verkkosivuilta selvisi myös, että visioimastani huutokauppakamarin kuolinpesätyhjennyksestä ei ollut enää mitään mainintaa. Argh-argh. Lähetin tiedustelun, sillä tämän varaan olen tavaranhävityssuunnitelmani rakentanut ja kaikki pitää panna uusiksi, jos tyhjennystä ei enää saa.

Laitoin kuitenkin myös varsinaisen tarjouspyynnön muutosta Talolta Asunnolle. Mahdollisesti liian tiukalla aikataululla sekä itselleni että muuttofirmalle, mutta jottain tarttee tehdä. Mutta kunhan olen soittanut S-Pankkiin ja sähköfirmalle laskutuksen osoitteen muutoksen, hoidan aamupäivän omia asioitani ja siirryn Asunnon jatkamiseen vasta iltapäivällä.

Samoin kuin sairaalajakson aikana pitää olla tyytyväinen etten ole Joensuussa tai Torniossa asuva työssäkäyvä perheenäiti. Sitten tämä vasta olisi vaikeaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti