12.8.2017

Kokeilin värjäystä, viimeisen kerran

Tänäkin kesänä käytin useasti Kappahlin ainakin 7 vuotta vanhaa hametta, joka oli jo ostettaessa liian iso eli on mukava helleturvotuksella. Mutta aiempaa kirkkaammin tajusin, että minulla on vain muutama siihen sopiva toppi. Kun helteellä ei viitsi kulkea mustassa t-paidassa.

Kaksi näistä topeista oli kärsinyt edellisen asuntoni säilytysolosuhteista. Unohdin nimittäin siellä liian usein ja liian pitkäksi aikaa vaatekaapin liukuoven auki ja monet t-paitani saivat taitoskohtaansa vaalean raidan. Joka erottui ainakin, kun tiesi sitä katsoa.

Mieleen tuli sitten värjätä kaikki kolme ja omituiseksi kauhtuneet syyshousut samaan syssyyn.
Well, how did I go? (Annika Victoriaa lainaten.)  T-paitojen ompeleet jäivät vihreiksi, mikä ei yllättänyt. Enemmän haittasi peltinen fiilis, kun olin pessyt paidat pariin kertaan. Hameeseen väri tarttui hämmästyttävän huonosti. Vaaleimmat alueet jäivät vaaleiksi. Housuista tuli käyttökelpoisemman oloiset kuin lähtötilanteessa, mutta oli jäänyt hiffaamatta, että väri tietenkin näkyy nyt siellä, mistä se oli aiemmin kulunut eli persuuksissa. Täytyy sään viiletessä tarkistaa miltä näyttää päällä.

Tämä taitaa jäädä elämäni viimeiseksi värjäysharjoitukseksi. Yhden todella onnistuneenkin muistan, mutta enimmäkseen jälki on ollut enemmän tai vähemmän käyttökelvotonta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti