19.3.2018

Hummusta joukkoon!

Perjantaina pitkän aikomisen jälkeen laitoin kattilan hellalle ja väsäsin linssimuhennoksen säilykkeistä ja pakastevihanneksista. Olin kovasti päättänyt ostaa porkkanoita ja kuoria ja pilppoa, mutta...
Kokkausnurkkauksesta iltapäivää. Jos alat tehdä vihreistä linsseistä dahlia (kun niitä tuli erehdyksessä ostettua) ja kattilassa on sitten liikaa nestettä (koska vihreät linssit eivät sitä vedä, eivätkä koskaan ole vetäneet) ja sitten heität perään laatikollisen punaisia linssejä, niin kaikki neste on mennyttä kun käännät selkäsi. Että tulipa (taas) tehtyä perin omituinen linssimuhennos, joka tietenkin (taas) myös paloi pohjaan.
Ihan syötävää tuli, mutta pakastelokerossa on vielä pantattuja viimeisiä marjoja niin paljon, että useampia annoksia piti laittaa jääkaappiin.
Iltaa kokkauskulmasta! Jos syöt kolmatta päivää samaa linssimuhennosta (ks. aiempi päivitys) ja jääkaapissa on hummuspurkissa jämä, jota varten ei viitsisi ostaa sämpylää, sekoita hummus muhennosannokseen. Ruokaan tulee ripaus uutta makua ja taas maistuu.
Huomasin syksyllä, että (Lidlin) hummuksen sekoittaminen muhennosannoksiin teki hyvän säväyksen, mutta niin vaan pääsi unohtumaan.

Tänään (tai viimeistään huomenna) vuorossa toiseksi viimeinen viime kesän risottohamstrauksista. Miksi ihmeessä ostin kurpitsarisottoja kun sientäkin oli tarjolla?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti