20.3.2018

Einesruoka yksineläjän budjetissa

Eilen mainitsin valmisruokien kustannusanalyysin, jota en ole koskaan tehnyt. Pyrkimättä perusteellisuuteen yritänpä nyt sitten.

"Ruuanlaitto"-postauksissani en ole saanut tarkkoja kustannusarvioita aikaiseksi, kun ainekset ovat seisseet kaapissani kuukausia. Tuntuma on, että linssimuhennokseni yms. maksavat noin euron per annos. Tämä stemmaa YouTube-kanavan PS Olen vegaani "Halpaa vegaaniruokaa" -videoihin, joissa nipin napin päästään euroon tekemällä karsintoja ja kompromisseja.

Ja paljonko maksan valmisruuista? Kirjanpidostani löytyisi yksityiskohtaista tietoa, mutta lompakon kahdella tuoreella kuitillakin saa hyvän otoksen. Olen ostanut 11 ateriaa (palataan ruokahamstrauksen syntiin vielä joskus), joiden keskihinta on 2,72 euroa. Keskihintaa laskee pinaattiletut, joiden paketista syön kaksi kertaa. Ateriaksi voin myös syödä leipää ja hummusta tai pastaa ja pestoa, jotka vastaavasti olisivat "varsinaisia" einesaterioita halvempia.

Teoriassa, olettaen puuro ja pikakahvi -tyyppisen aamiaisen, voisin siis syödä 2,5 eurolla per päivä eli noin tonnilla per vuosi. Kahden valmisaterian päivän 6 eurolla vuoden ruokiin menee 2200 euroa vuodessa eli kaksi kertaa enemmän. Tonni ekstraa on paljon, mutta verrattuna ajankäyttöön ja jonkinlaiseen monipuolisuuteen ruokavaliossa? Kun minulla on siihen varaa.

Todellisuudessa ruokakuluni ovat hieman korkeammat, sillä törsään nannaan ja käyn toisinaan syömässä ulkona. Kunhan ryhdistäydyn kuittikirjausten suhteen, voin esittää yksityiskohtaisemman analyysin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti