12.10.2017

Kuolinpesä 69. päivä

Edellisestä katsauksesta onkin vierähtänyt jo pari viikkoa, mutta ei tässä ihmeitä ole tapahtunut. Lakimies n:o 2 pykää uutta versiota perukirjasta. Omaisuudesta, josta olen maksanut perintöverot on ikävän suuri siivu hukassa, mutta sanotaan nyt vaikka niin, että ihmissuhteet olivat tärkeämpiä kuin niiden vaarantaminen rahasta puhumalla.

Ja koska en halua ehdoin tahdoin rikkoa jäljellä olevia suhteita en ole vastannut sukulaisen tekstiviestiin keinutuolista, jota tarjosin yli kuukausi sitten - ennen Talosta Asuntoon -muuttoa. Silloin sukulainen oli kiinnostuneempi rikkinäisestä lumikolasta, mutta nyt oli keinutuolikin palannut mieleen. Mutta riisuttuani siitä peitteensä, tuoli menetti muistoarvonsa ja olen täysin valmis myymään sen.

Myymisestä puheen ollen, sain viime viikon lopulla aikaiseksi soittaa Helanderille. Tämä oli jäänyt sitku-kierteeseen, mutta kyllä kai meklari tms. osaa tehdä arvionsa vaikka Asunnossa on vieläkin kasa kamaa roudaamatta kotiini. No, huomenna selviää.

Maanantaina tein pikakeikan Talolle. Ensinnäkin hermostutti lämmityksen päälle laitto ja toiseksi harmitti laittaa ruokaa kuolinpesän viimeisistä linsseistä ilman Talon pihassa kasvavia kuolinpesän lehtikaaleja (en ole ilmoittanut perukirjaan). Joten aamuvarhaisella matkaan. Paikan päällä vähäisten omenoiden keruuta (ovat muuten unohtuneet auton takakonttiin), muutosta jääneen tavaran keruuta (kaikki ei mahtunut Autoon) ja lehtikaalin leikkuuta. Helsingissä Asunnolla kokkasin sitten pari kattilallista jotain mömmöjä ja laitoin annoksina pakastimeen. (Nykyään on niin hyviä vege-eineksiä, että en tiedä tuleeko minusta koskaan kokkaajaa. Palataan tähän myöhemmin.)

Sitten satoi ja satoi enkä saanut kannettua Autoa täyttäneitä pahvisia säilytyslaatikkoja kotiin. Ennenkuin tänä aamuna. Ja kun vauhtiin pääsin kannoin Asunnolta autoon kuusi (6) painavaa kassillista keittokirjoja, jotka olivat muusta kirjallisuudesta erillisinä jääneet aiemmin kuljettamatta. Kippasin ne Konttiin ja sitä ennen Talosta maanantaina (vihdoin) nappaamani pöytätietokoneen Kierrätyskeskukseen. Nyt omistan enää neljä (4) tietokonetta.

Eli
a) huomenna valaistusta huutokauppakuvioon ja mahdollisesti tarve suunnitelmalle B
b) seuraavana poudan hetkenä kaman kantamista Asunnolta kotiin (Joo, joo. Kyllähän asunnon voi laittaa myyntiin, vaikka keskellä olohuonetta on keko säilytyslaatikoita?)
c) tiistaina perunkirjoitus
d) jos se onnaa, niin kipin-kapin katsastustoimistoon tms. siirtämään Auto omiin nimiini, jotta
e) voin hakea asukaspysäköintitunnusta (edellinen loppuu kuun lopussa eikä sitä varmaan kuolleen nimissä olisi saanut käyttääkään?)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti