7.2.2018

Pari kuukautta elämää ilman pesukonetta

Kaksi ja puoli vuotta sitten muutin tähän asuntoon, johon joku valopää oli kylpyhuoneremontissa tehnyt pesukoneliitännän, mutta asetellut kalusteet niin, ettei minkään mallinen pesukone tilaan mahdu. Tämä ei muodostunut ongelmaksi, sillä isäni asui vartin kävelyn päässä. Pyykinpesu tarjosivat erinomaisen "syyn" käydä vierailulla, eikä tarvinnut miettiä puolin eikä toisin oliko kyse velvollisuudesta. (Mistä ei todellakaan ollut kyse.)

Tämä ratkaisu päättyi ennen aikojaan ja Kuolinpesän Asunnon myynnin jälkeen minulla ei ollut enää "ilmaista" pyykinpesumahdollisuutta. Teoriassa olisin voinut lähteä pesemään pyykkiä Talolle, mutta taloudellisesti se olisi ollut järjetöntä. Ja nyt sekin on myyty ja kyseinen pyykinpesukone paikallisessa kierrätyskeskuksessa.

Eli pesulaan. Yksi oli Asuntoa vastapäätä, mutta ennen kuin ehdin sinne huomasin Mechelininkadulla 24 pesulan, jonne kävelen kymmenessä minuutissa. Sen ihmiskontaktiton konsepti viehätti enkä vielä ole vaihtanut. Vaikka korttimaksulaite prakaa ja puolen tunnin ohjelma ei irrota pyykistä tahroja, jotka kotikoneella ovat lähteneet. 

Lakanapyykin pesu kuivatuksineen maksaa 10 euroa. Luulisin pesuvälin asettuvan noin 3 viikkoon eli vuodessa menee pari hunttia. Jolla saisi osan pesukoneesta, mutta kun sille ei ole paikkaa. Kämpässä, jonka neliöt maksavat kymppitonnin kipale. Jos täällä asuessa tulee jostain syystä kylpyhuoneremppa, niin toki silloin kannattaa maksaa ammattisuunnittelijasta, joka ehkä keksii sommitelman, johon pyykkikone istuu. Mutta pesulamaksuja voin maksaa aika kauan ennen kuin ollaan kylpyhuoneremontin hinnassa.

Toki haluan pesulamaksuja minimoida, joten investoin syksyllä Scrubba-pesupussiin. Tähän astisen kokemuksen perusteella saan pestyä siinä lähes kaikki käyttövaatteeni.

Kylpyhuneen lavuaarini on pieni ja niin matalalla, että käsinpesu siinä taittaa selkäni. Scrubban lasken lattialle ja pyörittelen sitä jalallani ohjeen ajan eli 30 sekunnista pariin minuuttiin. Lopputulos on ihan tarpeeksi puhdas.

Kovin paljon pussiin ei kerrallaan mahdu ja huuhtelu vie aikansa, joten ajankäytöllisesti tämä ei ole minimaalinen ratkaisu. Mutta on osoittautunut, että käytän paljon mielummin aikaa pyykinpesuun kuin esim. ruuanlaittoon tai siivoukseen. Ja on mukavampaa pestä parin päivän pyykit pois kuin kerätä viikkokaupalla pesulan koneeseen menevää lastia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti