12.2.2018

Garbologiaa HAM:ssa

Ilman Voiman juttua olisi Timo P. Vartiaisen Roska on luksusta, dyykkejä antroposeenin ajasta HAM:n projektitilassa varmaan jäänyt näkemättä. Niin vähän olen Tennispalatsissa liikkunut.

Ellei paikalle pääse, Vartiaisen sivustolta saa melko yksityiskohtaisen kuvan dyykkaamalla kerätystä tavarasta, joka näyttelyssä on esillä. Paikan päällä satuin aloittamaan kierroksen asetelmasta, jossa oli kirja "Syövästä voi selviytyä". Joten ajatukset menivät suoraan viime syksyn kuolinpesän tyhjennykseen, jossa asuntoyhtiön roskis täyttyi pariin kertaan. Ei niin käyttökelpoisella tavaralla kuin tässä oli esillä, mutta ymmärrän ainakin yhden mekanismin, millä sitä roskikseen päätyy. Enkä sentään tunnistanut mitään!

Joukossa oli paljon käyttökelpoista tavaraa, jolla ei (käsittääkseni) ole myyntiarvoa. Dyykkaajat syövät roskikseen heitettyä, mutta mistä roskikseen heittäjä löytäisi syöjän? Ikäni muistan kun jossain verkkoryhmässä mainitsin heittäneeni pois avatun (halvan) maapähkinävoipurkin kun huomasin sisällön pahanmakuiseksi ja sain kommentin, että kyllä sen olisi voinut antaa eteenpäin.

Yksi tapa saada tavaralle uusi omistaja on ilmeisesti laittaa se esille taidemuseoon. Voiman jutussa kerrottiin, että näyttelystä oli varastettu useita esineitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti