3.7.2009

Pussista nousi

Juhani Seppäsen Hullu työtä tekee on suomenkielistä tekstiä 200 sivua eli perusvaudillani kahden tunnin huki. Mutta lukematta jäänyt. Olin kyllä aloittanut ja jäänyt siihen käsitykseen, että kirja oli jonkinlainen suomalainen Independent Professional-avaus.

Ei suinkaan. Vaan ajatuksia tulvivaa tekstiä (minkä takia lukeminen ei voi olla perusnopeutta) työhyvinvoinnista. Jota olen työssäkäyvänä, työsuojeluvaltuutettuna ja luottamushenkilönä työn ohessa ja kursseilla jonkin verran itsekin pohtinut. Esimerkiksi silloin kuin työpaikkani henkilöhallinnon yksi johtohenkilö paasasi työhön emotionaalisesta sitoutumisesta (rationaalinen kun ei riitä). Hänen mukaansa työssä piti intohimoisesti toteuttaa itseään tms. Ottaen huomioon, että yleisössä oli vuoro-, seisoma- ja kokoonpanotyötä tekevien tehtaalaisten edustajia, meni minusta överiksi.

Eli Seppänen sai minut puolelleen lopullisesti toiseksi viimeisellä sivulla, jossa hän kirjoittaa "Koska työ on lähtökohdiltaan rationaalista toimintaa, ovat sen haitat sitä vähäisemmät, mitä vähemmän siihen on liitetty emotionaalisia tai näennäiseettisiä elementtejä."

Mutta en minä tätä toista kertaa lue, joten...

Tuomio: myyntiin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti