2.12.2017

Neuvova valuuttakauppias

Kävin tänään hakemassa Forexilta puntia lähestyvää Lontoon reissua varten. En ollut aikoihin ostanut valuuttaa ja ehkä se jotenkin näkyi olemuksestani, sillä myyjä antoi epätavallisen paljon neuvoja.

Ainakin se, että hän hakusi tarkistaa luottokorttini steemmaavan henkkariini, kannatti, sillä selvisi, että luottokorttiin yhdistetty Stokkan kanta-asiakkuus antoi etua ostoon.

Mutta pelottelu kuluilla kuullosti argumentoinnilta lisäkäteisen ostoon. Käteisen nostaminen kortilla maksaa, korttiostaminen maksaa ja viimeiseksi vielä varoitti, että väärän valuutan valitseminen maksutilanteessa kustantaa.

Nordean Mastercard-sivun mukaan
Tehdessäsi oston tai käteisnoston muussa valuutassa kuin euroissa, tapahtuman valuuttakurssina käytetään kortista riippuen joko MasterCard Europe- tai Visa International -järjestelmässä käytettävää kyseisen valuutan ns. tukkukurssia, johon lisätään valuuttalisä (korkeintaan 1,95 % tapahtuman määrästä).
Tämän tulkitsisin niin, että maksaessa kannattaisi valita maksu euroina. Mutta kansainväliset artikkelit selittävät, että pitäisi maksaa paikallisessa valuutassa. Samaa todistaa vanha  Taloussanomien juttu, jossa kehutaan edellä mainittua tukkukurssia edulliseksi ja kauppiaiden puolestaan vedättävän omilla kursseillaan.

En siis ainakaan säästele hankittua käteistä korttiostoksin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti