19.12.2017

Kolme päivää kurpitsarisottoa

Olen ylittänyt itseni ja (melkein) tehnyt ruokaa. Testasin nimittäin vihdoin ensimmäisen kesällä Lidlistä hamstraamani risottopussin. Oikealla risotonkeittotekniikalla (vähitellen kuumaa kasvislientä), jota pussissa ei kuvattu, syntyi ihan syötävää, vaikkakin hyvin riisivoittoista risottoa.

Kokemuksesta tiesin, että risoton pakastaminen ei kannata ja seuraavana päivänä havaitsin, että jääkaapissakin seisottaminen oli luonut klimpin, joka ei herättänyt ruokahalua. Alkukesästä tein jämäriisistä maukkaan munakkaan, joten päätin kokeilla vastaavaa tästä. Ei ollenkaan huono idea, mutta jätti vielä neljänneksen kolmannelle päivälle. Etten toistaisi itseäni paistoin sen chilimarinoidun tofun kanssa. Tyyristä eikä erityinen makuelämys, mutta meikäläisen eväillä hyvä suoritus.

Eli ensi kerralla tiedän, että tuoreeltaan ei kannata syödä puolta pelkästään siksi, että pussissa mukamas oli kaksi annosta. Jämille on käyttöä. Ja risottopussejahan minulla on seitsemän, joten jos joka toinen tai kolmas viikko teen tämän ateriasetin, niin ensi kesään mennessä tulevat käytettyä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti