6.9.2017

Kuolinpesä: 34. päivän aamu

24 tuntia muuttokuorman lähtöön Talolta Asunnolle. Ja kuorma ei ole valmis.

Päätin lähteä Helsingistä jo perjantaina ja skipata muun suunnitellun ohjelman. Ihan hyvä ratkaisu, sillä muistaakseni sain illalla vielä jotain tehtyä. Ai niin, revin asiakirjoja, jotka olisivat ehtineet odottaa myöhempäänkin.

Lauantaina lähetin tekstiviestit sukulaisille, että sunnuntaina saisi tulla hakemaan tavaraa. Yksi tuli kiireissään jo samana päivänä ja vei ihan mukavasti mukanaan. Vein kahdessa kuormassa yhteensä neljä Ikea-kassillista paperia kierrätykseen. Mukana revityt palaset, jotka upposivat massaan kiitettävästi.

Illalla pikkuserkkuni vaimoineen kävivät hakemassa ostamansa huonekalut. Pikkuserkkuni on (m.m.) töissä paikallisessa kierrätyskeskuksessa ja sovimme ensimmäisestä puhdistuskierroksesta. Hän olisi mielellään tehnyt heti täystyhjennyksen, mutta arvasin (oikein), että tässä jää vielä jotain roikkumaan.

Sunnuntaina sain putsattua osan muistojen komerosta, josta löytyi sekä helposti käsiteltävää että vaikeaa materiaalia. Sitten vain katsoin sivusta, kun muut kuljettivat tavaraa. Iltapäivällä ilmaisjakelun pariin tuli helsinkiläinen pikkuserkku, tätinsä ja kälynsä (eli vielä yhden pikkuserkun vaimo). Erityisesti viimeksi mainittu, joka emännöi isoa maalaistaloa, otti mukaansa kiitettävän määrän. Pikkuserkun äiti olisi myös ollut mainio vierailija, mutta jälleen niin kiireinen, että myöhemmin käydessään ehti vain raapaista jäljellä olevaa.

Eli sitä riitti seuraavana aamuna täyttämään pikkuautoni kolmannelle Kontti-keikalle läheiseen kaupunkiin. Edellisillä kerroilla ärsytti, kun tyhjentäjä seisoi vieressä nostamassa tavaraa, jonka olin juuri laskenut. Nyt ärsytti kun tyhjentäjiä ei näkynyt mailla eikä halmeilla ja vastaanottoalue oli täynnä tavaraa.

Mussutin keikan jälkeen Lidlin parkkipaikalla muffinsia, kun puhelin soi. Muuttofirma halusi tuoda laatikkonsa päivää aikaisemmin. Mikäs siinä, palasin kaupungista Talolle ja odottelin niitä. Tyytyväisenä, että pääsen etuajassa pakkaamaan ja kaikki valmistuisi ajoissa. Mutta taiteltuani ja täytettyäni kaksi taululaatikkoa olo oli ilta kuudelta niin kamala, että oli pakko ottaa särkylääke ja mennä nukkumaan.

Olo tiistaiaamuna oli edelleen heikko. Söin lisää särkylääkettä, pakkasin tunnin ja nukuin toisen kunnes iltapäivällä alkoi helpottaa. Pääsin vihdoin suihkuun ja kävin kylälläkin. Lahjoitin paikalliselle SPR:lle arpajaisvoitoksi kaksi paikallisten taiteilijoiden pikkumaalausta, joita kukaan ei ollut ilmaisjakelusta ottanut.

Taide/designlasin pakkaaminen vei hermoni, mutta kun sain sen loppuun jäljellä oli vielä yli puolet ostamastani kuplamuovista. Olisin voinut käyttää siis runsaamminkin, mutta parempi näin päin. Myös muuta pakkausmateriaalia ja muuttolaatikoita on runsaasti jäljellä, joten SE ei ole ongelmana pakkauksen loppuunsaattamisessa.


1 kommentti:

  1. Paljon on kyllä ollut varmasti sinulla tehtävää kuolinpesän tyhjennyksessä. Ilmeisesti sait paljon tavaraa pois muiden hakiessa käyttökelpoista tavaraa pois? Meillä Lahdessa täytyisi kuolinpesän tyhjennys tehdä ja täytyisi alkuun kartoittaa, että mitkä tavarat säilyttäisi ja mitä tavaraa voisi luovuttaa muille käyttöön. Ystäväni jo ehdotti tosin, että helpolla pääsee kun kuolinpesän tyhjennyksen tilaa kun alkuun on ehtinyt viedä tavarat pois mitkä ehdottomasti haluaa säilyttää. Paljon on siis mietittävää asian kanssa. https://www.pt-paperipalvelu.fi/kuolinpesien-tyhjennykset

    VastaaPoista