24.7.2017

Saako rikas olla laiska?

Keväällä 2017 Hesarin rahasivuilla oli juttu naisesta, joka eli pääomallaan. Siitä merkittävä osa oli kiinni metsässä ja nainen kuvattiin ahkerana ja osaavana metsänhoitajana. Olisikö peräti ollut kuvassa ketjusahan kanssa? Jäi mietityttämään olisiko juttu tehty, jos siihen ei olisi saanut mukaan "rehellistä" työntekoa.

Vanhoissa lehtileikkeissäni oli kaksi osaa viidestä jutusta, joissa kuvattiin suomalaisia rikkaita kesällä 2002. Säästäväinen osakkeisiin sijoittanut putkiasentaja-hitsaaja oli jättänyt työnteon 42-vuotiaana  ja elänyt osingoilla vuodesta 1991 (HS 10.7.2002). Valokuvassa hän työntää käsikäyttöistä ruohonleikkuriaan. Tekstissä mainitaan, että mies kantaa mökillään veden sadan metrin päästä kaivosta. Lapsena hän oli asunut sähköttömässä ja vedettömässä mökissä. "Oli pakko säästää."

Firmansa myynyt ja vapaaherraksi heittäytynyt mies on kuvattu golfkentällä (HS 13.7.2002). "Touhutaan vaimon kanssa yhdessä kaikenlaista."

Viisitoista vuotta sitten oli siis hyväksyttävää esittää rikas joksenkin toimettomana. Tai ainakin hänet haluttiin esittää sellaisena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti