26.8.2015

Sarjalippujen lumo

Huomasimpa tässä omistavani 9 Finnkinon sarjalippua, jotka vanhenevat alle kuukauden kuluttua. Voisi olla pahemminkin, muistaakseni edellisellä kerralla minulla oli 7 lippua ja viikko. Tai jotain.

Ikinä en kuitenkaan Stokkan Hulluilla päivillä opi ja jätä ostamatta sitä toista lippunippua. Sillä mistä sitä tietää, jos tulee todella hyvä leffakausi ja sitten liput loppuisivat ja pitäisi ostaa kalliimpia...

Yhden sarjalippunipun osto olisi täysin rationaalista. Liput ovat aina olleet halvempia kuin muualla ostettuina ja tavallisen hinnan maksaminen sarjalipun käytön sijaan on järjetöntä. Paitsi päiväsaikaan.

Mutta keississä esiintyy myös pari n. s. epärationaalista taloudellisen psykologian puolta. Ostamalla pinkan sarjalippuja rahasta luopuminen kirpaisee kerran ja kunnolla kun taas yksittäisiä lippuja ostaessa se tuntuisi joka kerta ja värittäisi elokuvakokemusta.

Kahden nipun ostamisella on puolestaan jotain tekemistä katumisen merkityksellisen kanssa, mutta se ei ole yhtä selkeänä muistissani.

Tänään muuten katsoin Amyn ja Mission impossiblen. Seitsemän lippua jäljellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti