30.1.2018

Kiinteähköt menot

Eilen postiluukusta tullut vakuutuslasku ja äsken katsomani Prepper Princessin video Could YOU Live On $800 A Month?!?! innostivat tekemään sen, mikä olisi pitänyt tehdä jo iät ja ajat sitten. Eli tarkistamaan paljonko minulla menee rahaa kiinteisiin tai suhteellisiin kiinteisiin kuluihin.

Ensinnäkin asuminen. Yhtiövastike vesineen on 84,30 euroa. Sähkönkulutus on viime vuoden laskujen perusteella tasaista ja kustantaa noin 15 euroa kuukaudessa. Kotivakuutus on noin kympin kuussa eli koko summa 109,30.

Vakuutuksiini kuuluu myös henkilövakuutus, josta en edes tiedä sisältöä, eli voisi varmaan lakkauttaa. Siihen menee kuussa 6 euroa ja matkavakuutukseen 8,5 euroa.

Puhelin ja nettikuluihin meni viime vuonna keskimäärin 24 euroa kuukaudessa.

Kuolinpesän kuluista olen päässyt eroon lukuunottamatta Autoa. Sen vakuutuksiin menee 69 euroa kuussa ja asukaspysäköinti jyvitettynä on 11,75 euroa kuukaudessa. Ei talouteni tappaja, mutta kunhan autolomailen kevään ja kesän niin eiköhän ole järkevämpää myydä Auto pois.

Lisäksi maksan pankin tallelolokerosta 7 euroa kuussa. Halvempi ratkaisu olisi olemassa, mutta taidan pitäytyä tässä. Pankki laskuttaa myös 2 euroa kuukaudessa asiakassuhteenylläpitokuluina.

Kiinteät kuluni siis 237,55 kuukaudessa. Luulisin siis, että vastaukseni Prepper Princessin kysymykseen on kyllä. Päätelmää tukee havainto, että keskimäärin kokonaiskuluni viime vuonna ennen Kuolinpesää olivat 715 euroa kuussa. Selvästikin pitäisi tehdä seuraavaksi analyysiä kulujen isommasta eli vaihtuvasta osuudesta. Ehkäpä tämän kuun tilien teon yhteydessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti