22.5.2017

Kirjojen myynnistä ja kierrätyksestä

Blogin n:nnen uudelleensyntymisen johdosta pykäsin eilen sille FB-sivun ja katselin sitten oliko vanhoissa postauksissa mitään nostettavaa. Ei oikeastaan. Vain järkyttävä määrä karsittuja rahan käyttöön liittyviä kirjoja.

Tai järkyttävä ja järkyttävä. Takuulla järkyttävää olisi jos kämppääni yhtäkkiä kärrättäisiin kaikki vuodesta 1995 eteenpäin myymäni ja antamani kirjat. Ja ne kahden kuolinpesän kirjat, jotka odottavat kohtaloaan asuntoni ulkopuolella.

Toisinaan näkee kannanottoja "en koskaan hävittäisi/myisi yhtään kirjaa". Kyseisten henkilöiden pitää olla ihan mielettömän hyviä kirjojen ostajia. Minulle virhehankintoja tulee jatkuvasti.

Eli pitää saada massaa eteenpäin. Eilen tartuin varmaan puoli vuotta sitten pakattuun kassiin ja kannoin sen Vihreään planeettaan, jonka historiapainotukseen kuvittelin kirjojen sopivan. Mutta ei. Vain kolme kirjaa meni kaupaksi.

Vaikka jouduin lähtemään painavan kassin kanssa, olin silti tyytyväinen. Sillä
a) kohtelias myyjä ei pitänyt antikvariaateille tyypillistä valitusvirttä, jonka osaan 22 vuoden kokemuksella ulkoa ja
b) hän maksoi kolmesta kirjasta enemmän kuin joskus olen saanut isohkosta pinosta

Eli koska taloudellinen tavoite oli saavutettu saatoin häviön tunteitta dumpata kirjat kierrätyspöytään, josta ne toivottavasti löytävät lukijoita eikä trokareita. Nyt täytyy vaan odottaa jonkin aikaa ennen kuin vien sinne sen kassin, joka oli matkalla sinne suoraan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti