15.4.2020

Vuoden ensimmäiset kenkähautajaiset

Vuoden ensimmäiset kenkähautajaiset raportoin Facebookiin, mutta kaivetaanpa sieltä esiin.

***

10.2. Istumapaikkaa luentosalissa ei tarvinnut kauaa miettiä.

12.2. Empiirinen havainto: sukat märkänä 15 minuutin kävelyn jälkeen. Johtopäätös: jalkani eivät kastuneet maanantaina siksi, että olisin vahingossa astunut lätäkköön, vaan kengät vuotavat. Positiivista: näistä kengistä eroon pääsy oli talven tavoite. Negatiivista: ne ovat ainoa pari, joka minulla on käytössä perjantai-iltaan asti ja Jyväskylässä pitäisi olla ihan samanlainen keli kuin Helsingissä. Ja talvikengät lienee juuri myyty kaupoista pois.

12.2. Sukka kastui hieman välillä asema-Mattilanniemi ja oli litimärkä siirryttyäni kahden rakennuksen välin Mattilanniemessä. Eli aika lailla pakko mennä kenkäostoksille illalla. Mutta sitä ennen kirjastokoulutus, ohjauspalaveri ja toimeksiannon hoito Kansallisarkiston paikallispisteessä.

12.2. Kenkätarinan päätös. Sokoksessa oli varsin hyvä valikoima - 50% kenkiä ja avulias myyjä. Ajauduin sporttisen ja järkevän hyllyn sijaan korkkareiden joukkoon, mitä kadun varmasti huomenna joskus keskipäivän jälkeen.

***
Uudet kengät eivät olleet epämukavat, mutta niissä on sama ongelma kuin aikanaan omistamissani talvikorkkareissa: vähänkin kosteasta lumesta muodostuu lisäkorko, joka on sekä vaarallinen että epämukava.

Nämäkin edesmenneet kengät olivat äitini jäämistöstä vuodelta 2013. Turhan painavat ja väärän väriset, joten käyttäminen loppuun piti tehdä tietoisesti. Mutta loppu olisi voinut tulla parempaan aikaan kuin matkalla kahdeksi yöksi toiseen kaupunkiin. Tietenkin olisin voinut olla myös matkalla paikkaan, jossa ei olisi ollut mitään kenkäkauppoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti